preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Prof. Blaž Mađer" Novigrad Podravski

Login
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Upis u srednju školu

Klikom na fotografiju otvara se portal www.upisi.hr

vijesti
Naše Comenius iskustvo
Mirjana Mihalec / datum: 9. 8. 2012. 22:55

U našoj su se školi oduvijek provodili projekti, ali do 2010. godine nismo imali prilike sudjelovati u međunarodnim projektima. Prilika nam se ukazala 2009. godine kad je naša profesorica engleskog jezika Mirjana Mihalec na Comenius kontakt seminaru u Italiji uspostavila suradnju s nastavnicima iz Estonije, Irske, Norveške, Portugala, Turske i Velike Britanije i zajedno s njima napisala ekološki projekt 'How big is your foot?'. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU u kolovozu 2010. Bili smo iznimno ponosni što ćemo biti dio tog važnog projekta i imati prilike upoznati kolege iz 6 europskih država, posjetiti ih u njihovim školama, razmijenjivati iskustva i upoznati njihov način života, kulturu, povijest, jezik i običaje.

Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte članak u cijelosti.


[OPŠIRNIJE]



Moi moi Nea!
Mirjana Mihalec / datum: 19. 6. 2012. 21:38

15. lipnja naša Comenius asistentica Nea Viljakainen otišla je nakon jednogodišnje prakse u našoj školi natrag u Finsku. Učenici i nastavnici škole oprostili su se od Nee pjesmom i poklonom za uspomenu te joj zahvalili za sve što nas je naučila o svojoj domovini i jeziku. Bit će nam neobično ne sretati Neu na hodnicima škole no dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu te kad diplomira i zaposli se u nekoj školi raditi na zajedničkom projektu.

Želimo Nei sretan povratak kući i puno uspjeha u novom poslu!

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte izbor fotografija s oproštaja u školi te pročitajte završni intervju koji su s Neom odradile učenice 8.b razreda Anamarija Bagarić, Andrea Cirkvenec i Lara Kovač.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za svibanj
Mirjana Mihalec / datum: 29. 5. 2012. 08:34

Svibanj se bliži kraju, a to znači i Nein boravak u našoj školi. Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte njene dojmove o Comenius susretu i aktivnostima u školi tijekom posljednjih mjesec dana.


[OPŠIRNIJE]



Završio Comenius susret učenika i nastavnika europskih škola
Mirjana Mihalec / datum: 16. 5. 2012. 22:46

Od 9. do 13. svibnja naša je škola bila domaćin susreta učenika i nastavnika partnerskih škola iz Irske, Estonije, Turske, Portugala, Norveške i Velike Britanije. Cilj susreta bio je evaluirati dvogodišnji rad na Comenius projektu 'How big is your foot?', ali i predstaviti gostima našu školu, mjesto u kojem živimo te znamenitosti i ljepote Hrvatske.

Program susreta započeli smo dobrodošlicom u našoj školi u četvrtak 10.5.2012. Osim gostiju iz europskih škola, glazbu, ples i filmove naših učenika i nastavnika pratili su i predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Općine Novigrad Podravski, predstavnici Veleposlanstva Norveške i Portugala, ravnatelji škola, mediji i ostali dragi gosti. Nakon radionice hrvatskog jezika i europskog ručka u školi, gostima smo priredili kratki izlet u vinograd obitelji Županić, a nakon toga razgled grada Koprivnice na biciklima, posjet Gimnaziji 'Fran Galović' i tradicionalnu podravsku večeru uz tamburaše u 'Štaglju'.

U petak 11.5.2012. goste smo poveli u razgled grada Zagreba u sklopu kojeg smo razgledali staru gradsku jezgru, posjetili Hrvatski Sabor i Muzej prekinutih veza dok je subota bila rezervirana za izlet na Plitvička jezera i u Zadar.

Oduševljeni sunčanim vremenom, prijateljski raspoloženim i veselim domaćinima, naši su se gosti nakon trodnevnog druženja vratili u svoje škole zadovoljni posljednjim Comenius susretom i dobro odrađenim dvogodišnjim projektom.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte izbor fotografija.


[OPŠIRNIJE]



Dolaze nam gosti iz 6 europskih zemalja!
Mirjana Mihalec / datum: 5. 5. 2012. 12:55

U sklopu Comenius projekta 'How big is your foot?' od 9. do 13. svibnja naša će škola biti domaćin učenicima i nastavnicima iz Irske, Estonije, Portugala, Norveške, Turske i Velike Britanije. Povodom tog susreta osmislili smo bogat program kojim želimo predstaviti aktivnosti naše škole te kroz glazbu, ples, filmove i izlete upoznati naše goste ne samo s mjestom u kojem živimo već i ljepote i raznolikosti Hrvatske.

Pozivamo vas da nam se pridružite u programu koji će se održati u OŠ 'Prof. Blaž Mađer', Novigrad Podravski 10. svibnja 2012.

 

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte pozivnicu, skraćenu verziju službenog dijela programa u školi i cijelu verziju programa mobilnosti na engleskom jeziku.


[OPŠIRNIJE]



Comenius projekt prezentiran u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović'
Mirjana Mihalec / datum: 3. 5. 2012. 16:32

U sklopu programa 'Mladi za mlade' koji Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' u suradnji sa Županijskim savjetom za europske integracije Koprivničko-križevačke županije organizira povodom Europskog tjedna, učenici naše škole Anamarija Bagarić, Ana Kamber, Elena Jakopović, Leon Jakopović, Andrea Cirkvenec, Mateja Jezerčić, Mihael Ruk, Martha Koržinek, Mia Krnjak, Davor Ćosić, Sonja Marković, Lara Kovač i Ivana Šestak zajedno s koordinatoricom Comenius projekta Mirjanom Mihalec predstavili su 3. svibnja 2012. projekt 'How big is your foot?' učenicima viših razreda koprivničkih škola i njihovim nastavnicima.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte nekoliko fotografija s prezentacije u Koprivnici te letak kojim je javnost upoznata s ovim događanjem.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za travanj
Mirjana Mihalec / datum: 3. 5. 2012. 16:27

Nea je s nama još malo više od mjesec dana! Iskoristite to vrijeme da naučite osnove finskog jezika i saznate još ponešto o Neinoj domovini, a o svemu što se događalo u travnju i kako je Nea provela proljetne praznike u Finskoj pročitajte u njenom novom blogu.

 

 


[OPŠIRNIJE]



Održana radionica izrade recikliranih svijeća
Mirjana Mihalec / datum: 25. 4. 2012. 22:05

U sklopu aktivnosti kojima smo u školi obilježavali Dan planeta Zemlje održana je i Comenius radionica na kojoj su učenici naučili izrađivati reciklirane svijeće.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte izbor fotografija s radionice.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za ožujak
Mirjana Mihalec / datum: 11. 4. 2012. 21:53

 Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte kako je Nea provela ožujak u našoj školi.


[OPŠIRNIJE]



Dnevnici iz Engleske
Mirjana Mihalec / datum: 21. 3. 2012. 21:53

Naši učenici Anamarija Bagarić, Ivana Šestak, Elena Jakopović, Leon Jakopović, Ana Kamber, Mihael Ruk, Andrea Cirkvenec i Mateja Jezerčić pisali su dnevnike tijekom pet dana koje smo proveli u Engleskoj.

Klikom na OPŠIRNIJE saznajte više o njihovim dojmovima s putovanja.


[OPŠIRNIJE]



Comenius tim na prijemu u Koprivničko-križevačkoj županiji
Mirjana Mihalec / datum: 18. 3. 2012. 17:40

Koprivničko-križevačka županija ugostila je 16.3.2012. učenike i nastavnice naše škole uključene u Comenius projekt 'How Big is Your Foot?'. Prijem su popratili lokalni mediji, a klikom na OPŠIRNIJE možete pročitati vijest s web stranice

http://www.kckzz.hr/novosti/prijem-za-sudionike-projekta-comenius-iz-novigrada-podravskog


[OPŠIRNIJE]



Comenius tim u Engleskoj
Mirjana Mihalec / datum: 18. 3. 2012. 17:30

Comenius tim vratio se s još jednog zanimljivog petodnevnog putovanja. Učiteljice Mirjana Mihalec, Irena Dukarić, Ana Bajzek, Jelena Presek Kovač, Božica Ruk, Marijana Ćorić, ravnateljica Lidija Peroš, Comenius asistentica Nea Viljakainen te učenici Leon i Elena Jakopović, Dora i Emma Peroš,  Mihael Ruk, Ivana Šestak, Andrea Cirkvenec, Ana Kamber, Mateja Jezerčić i Anamarija Bagarić boravili su od 4. do 9. ožujka u Engleskoj.

Klikom na OPŠIRNIJE  pročitajte cijeli članak i pogledajte fotografije.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za veljaču
Mirjana Mihalec / datum: 28. 2. 2012. 21:25

Nea će Uskrs provesti sa svojom obitelji u Finskoj. Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte kako je provela veljaču u školi. Želimo joj sretan put i još sretniji povratak u Hrvatsku!


[OPŠIRNIJE]



England, here we come!
Mirjana Mihalec / datum: 17. 2. 2012. 13:43

Članovi Comenius tima u sastavu Lidija Peroš, Ana Bajzek, Božica Ruk, Irena Dukarić, Jelena Presek-Kovač, Marijana Čorić, Mirjana Mihalec, Comenius asistentica Nea Viljakainen te učenici Emma Peroš, Dora Peroš, Ana Kamber, Mihael Ruk, Ivana Šestak, Leon Jakopović, Elena Jakopović, Anamarija Bagarić, Andrea Cirkvenec i Mateja Jezerčić putuju 4.3.2012. u Englesku gdje će boraviti do 9.3.2012.Očekujte vijesti sa zapada Europe!


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za siječanj
Mirjana Mihalec / datum: 13. 2. 2012. 21:47

O Neinim praznicima u Finskoj i povratku u Hrvatsku pročitajte u njenom novom blogu!


[OPŠIRNIJE]



Zelena šivaća mašina
Mirjana Mihalec / datum: 1. 2. 2012. 17:51

The Green Sewing Machine, natječaj naše partnerske škole iz Estonije, zainteresirao je i učenike naše škole koji su uz pomoć igle, konca, škarica i kreativnih prstića od starih odjevnih predmeta izradili nove.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte radove učenika te sami procijenite kakvi će biti rezultati natječaja u kojem sudjeluju i učenici svih naših škola partnera.


[OPŠIRNIJE]



Comenius eko Božić
Mirjana Mihalec / datum: 8. 1. 2012. 13:23

16. prosinca 2011. u našoj je školi održan božićni sajam. Comenius tim za tu je prigodu izradio eko čestitke i božićne ukrase te ih izložio na prodajnoj izložbi koja je pobudila veliko zanimanje učenika, roditelja i ostalih mještana. Sav prihod namijenjen je kupnji novog zvona za našu školu.

Klikom na opširnije pogledajte priložene fotografije.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog za prosinac
Mirjana Mihalec / datum: 21. 12. 2011. 20:36

Nea je odradila posljednji dan u školi prije praznika koje će provesti sa svojom obitelji u Finskoj. Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte što je Nea radila u prosincu te što nam svima želi za Božić. Želimo joj sretan put i još sretniji povratak u našu školu!


[OPŠIRNIJE]



Zadnja mobilnost u 2011.
Mirjana Mihalec / datum: 8. 12. 2011. 22:30

Norveški tim ugostio je svoje Comenius partnere od 23. do 27.11.2011. u prekrasnom gradiću Fredrikstadu. Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte članak s posljednje mobilnosti u 2011. godini te pogledajte nekoliko fotografija iz daleke Norveške.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog
Mirjana Mihalec / datum: 4. 12. 2011. 15:59

Naša Comenius asistentica Nea odradila je još jedan mjesec u našoj školi. O događanjima u studenom pročitajte u njenom novom blogu.


[OPŠIRNIJE]



Comenius tim putuje u Norvešku!
Mirjana Mihalec / datum: 21. 11. 2011. 14:56

Članice Comenius tima u sastavu Ana Bajzek, Dijana Bagarić, Jelena Šimek, Petra Rožmarić, Sonja Kalanj, Mirjana Mihalec i Comenius asistentica Nea Viljakainen putuju 23.11.2011. u Norvešku gdje će boraviti do 27.11.2011. Očekujte vijesti sa sjevera Europe!


[OPŠIRNIJE]



Posjet predstavnika veleposlanstva Republike Finske i Koprivničko-križevačke županije
Ana Bajzek / datum: 16. 11. 2011. 22:51

U utorak, 15. studenog 2011., našu su školu posjetili predstavnici veleposlanstva Republike Finske Henri Paalasmaa i Laura Stojić te predstavnici Županije dožupan Ivan Pal i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanosti i šport Mladen Antolić i načelnik općine Novigrad Podravski Mladen Mađer. Gospodin Pal je, s našom Comenius asistenticom Neom, otvorio ured pedagogice čiji je namještaj sponzorirala Županija. Nea je s učenicima finskog kluba izvela za goste kratak program na finskom, a predstavnici finskog veleposlanstva prezentirali su Finsku i podijelili promotivne materijale.

Klikom na opširnije pogledajte fotografije njihovog posjeta.


[OPŠIRNIJE]



Radionica udruge Kneja
Ana Bajzek / datum: 16. 11. 2011. 21:12

U srijedu, 09. studenog 2011., našu školu posjetili su Igor Lesar i Ana Marija Unković, članovi udruge Kneja iz Čakovca te održali radionicu ''Praksom do održivosti''. Na radionici su sudjelovali članovi Vijeća zelenih, članovi ekološke grupe, učiteljice Mirjana Mihalec, Ana Bajzek, Irena Dukarić, Marijana Ćorić, Sonja Kalanj, Dijana Bagarić, pedagoginja Jelena Šimek i  Comenius asistentica Nea.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte fotografije sa radionice i posjetite web stranicu udruge Kneja na kojoj možete pročitati dojmove naših učenika i učiteljica.


[OPŠIRNIJE]



Nein blog
Mirjana Mihalec / datum: 27. 10. 2011. 20:34

Naša Comenius asistentica Nea odradila je svojih prvih mjesec dana u našoj školi. Kakvi su njeni prvi dojmovi, pročitajte u blogu koji se nalazi u prilogu.

Pratite Neine dojmove iz naše škole jednom mjesečno do kraja ove školske godine.


[OPŠIRNIJE]



Ana Kamber pobjednica foto natječaja!
Mirjana Mihalec / datum: 27. 10. 2011. 18:12

Fotografijom "Stop pollution!" Ana Kamber, naša učenica 7.b razreda, pobijedila je na foto natječaju koji je raspisala partnerska Whitecross school iz Irske za sve sudionike Comenius projekta "How BIG is your foot?" Između velikog broja fotografija pristiglih od učenika iz svih partnerskih škola, žiri na čelu s gospođom Sarah Hall izabrao je upravo Aninu fotografiju najboljom fotografijom natječaja te joj dodijelio novčanu nagradu u iznosu od 200 Eura. Čestitke Ani!

 


[OPŠIRNIJE]



Dnevnici iz Portugala
Mirjana Mihalec / datum: 22. 10. 2011. 20:23

Naši učenici Davor Ćosić, Mia Krnjak i Sonja Marković pisali su dnevnike tijekom putovanja u Portugal.

Klikom na OPŠIRNIJE saznajte više o njihovim dojmovima iz Portugala.


[OPŠIRNIJE]



Zeleni u Portugalu
Mirjana Mihalec / datum: 21. 10. 2011. 16:52

Comenius tim u sastavu Danijela Bakovljanec, Petra Rožmarić, Ana Bajzek, Dijana Bagarić, Mirjana Mihalec, Mia Krnjak, Sonja Marković i Davor Ćosić vratio se s petodnevne mobilnosti u Portugal.

Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte članak o njihovim dojmovima te pogledajte fotografije iz prekrasnog Portugala.


[OPŠIRNIJE]



Zeleni opet putuju!!!
ANAMARIJA BAGARIĆ / datum: 8. 10. 2011. 14:12

Ove školske godine naše učiteljice i učenici nastavili su s radom na ekološkom Comenius projektu «How big is your foot?» . Upravo se pripremaju i za prvu mobilnost u Portugal gdje će boraviti od 11.10.2011. do 16.10.2011. S nestrpljenjem očekujemo vijesti s još jedne pustolovine naših zelenih. Sretan put!


[OPŠIRNIJE]



Razgovor s Comenius asistenticom Neom
Mirjana Mihalec / datum: 7. 10. 2011. 15:49

Nea Viljakainen, Comenius asistentica iz Finske, stigla je u našu školu 3. listopada 2011. Što kaže o sebi i aktivnostima koje će provoditi u našoj školi do 15. lipnja 2012. pročitajte u razgovoru koji su s njom odradile učenice 8b. razred Anamarija Bagarić, Andrea Cirkvenec i Lara Kovač.

Razgovr možete pročitati na hrvatskom i engleskom jeziku klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]



Imamo eko vrt!
Mirjana Mihalec / datum: 6. 10. 2011. 14:31

Zeleni Comenius tim pod budnim oko nastavnice biologije Jelene Babec započeo je raditi na našem prvom eko vrtu. U četvrtak 6.10.2011. okupili smo se u popodnevnim satima i zasadili sadnice jagoda. Naše učenice Lara Kovač, Andrea Cirkvenec, Ana Kamber, Martha Koržinek, Sonja Marković, Anamarija Bagarić, Mia Krnjak, Antonela Vuljak, Ivana Šestak, Mateja Jezerčić i učenici Davor Ćosić, Mihael Ruk, Dino Šokec pokazali su zavidne vrtlarske vještine te pomogli da u nešto više od sat vremena podignemo gredice, posadimo sadnice jagoda, zalijemo ih i malčiramo. Uz nastavnicu Babec, rad u vrtu pomogao je i naš domar Franjo Jakopović, nastavnice Ana Bajzek i Mirjana Mihalec te naša Comenius asistentica Nea Viljakainen. Učenici će se o vrtu brinuti tijekom cijele godine, a u slatkim plodovima uživati uoči ljetnih praznika.

 

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte fotografije s ove eko radionice.


[OPŠIRNIJE]



Doček Comenius asistentice
Mirjana Mihalec / datum: 3. 10. 2011. 12:37

Comenius asistentica Nea Viljakainen stigla je u našu školu 3. listopada 2011. Ravnateljica škole Lidija Peroš zajedno s učenicima i nastavnicima Comenius tima zaželjela joj je dobrodošlicu u našu školu te uručila poklon s promotivnim materijalima o našoj školi,  Koprivničko-križevačkoj županiji i vodič o Hrvatskoj. Asistentica Nea zahvalila je na darovima i lijepoj dobrodošlici te nakon toga u pratnji ravnateljice Lidije Peroš, pedagoginje Jelene Šimek i učiteljice Ane Bajzek otišla na prijem kod načelnika gospodina Mađera koji joj je uručio monografiju Novigrada Podravskog. Po povratku u školu Nea je upoznala ostale nastavnike, učenike i osoblje naše škole te prisustvovala satu dodatne nastave iz engleskog jezika na kojem je učenicima pričala o svojoj domovini Finskoj.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte fotografije dočeka Comenius asistentice.


[OPŠIRNIJE]



How Big Is Your Foot u medijima
Ana Bajzek / datum: 1. 10. 2011. 17:39

Klikom na opširnije pogledajte novinske članke kojima su mediji popratili aktivnosti našeg Comenius projekta ''How Big Is Your Foot'' u školskoj godini 2010./2011.


[OPŠIRNIJE]



Odabrani finalisti foto natječaja
Mirjana Mihalec / datum: 19. 9. 2011. 20:37

Eurospki foto natječaj na temu ekologije kojeg je raspisala naša škola partner iz Irske završio je 16. rujna 2011. U našoj školi na natječaj je pristiglo 278 fotografija 16 učenika i 4 nastavnice. Žiri u sastavu Božica Ruk, nastavnica tehničke kulture i informatike, Mirjana Mihalec, nastavnica engleskog jezika, i Tomislav Balažin, nastavnik likovne kulture, odabrao je finaliste natječaja.

Fotografije učenika koje će nas predstaviti na susretu škola partnera u Portugalu od 11. do 16. listopada i konkurirati za nagradu vrijednu € 200 snimili su Andrea Cirkvenec, Martha Koržinek, Anamarija Bagarić, Ana Kamber i Davor Ćosić, a fotografije nastavnika kojima ćemo se predstaviti u Portugalu i konkurirati za nagradu vrijednu € 100 snimile su učiteljice Božica Ruk, Jelena Babec, Dijana Bagarić i pedagoginja Jelena Šimek.

Čestitke pobjednicima, a svima ostalima hvala na sudjelovanju u natječaju!

Klikom na opširnije pogledajte fotografije finalista foto natječaja.


[OPŠIRNIJE]



Stiže Comenius asistentica iz Finske!
Mirjana Mihalec / datum: 6. 9. 2011. 19:15

Naša škola postigla je još jedan uspjeh na natječaju Agencije za mobilnost i programe EU. Ovaj puta radi se o natječaju unutar  Programa za cjeloživotno učenje pod nazivom Ugošćivanje Comenius asistenata objavljenom u siječnju 2011. Naime, od ukupno 14 prijavljenih predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, OŠ “Prof. Blaž Mađer” je s maksimumom bodova i prvim mjestom na rang ljestvici prijavljenih ustanova u svibnju 2011. godine odabrana za aktivnost Ugošćivanja Comenius asistenta 2011. te nam je dodijeljena Comenius asistentica Nea Ulla Emilia Viljakainen iz Finske. Obavijest o Odluci o odabiru projekata za Ugošćivanje Comenius asistenta možete vidjeti na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU: http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=111

Comenius asistentica boravit će u našoj školi od 3.listopada 2011. godine do 15. lipnja 2012. godine. U tom vremenskom periodu provest će određen broj sati tjedno u nastavi, voditi izvanškolske aktivnosti te dati svoj doprinos u provođenju projekta ‘How big is your foot?’. Molimo sve učenike i djelatnike škole da joj iskažu dobrodošlicu i uključe se u aktivnosti koje će ona voditi. Za sad samo najavljujemo učenje finskog jezika, engleski za odrasle i zabavne radionice na kojima ćemo učiti o finskoj kulturi.


[OPŠIRNIJE]



Foto natječaj otvoren do 16.9.2011.!
Mirjana Mihalec / datum: 4. 9. 2011. 15:00

U sklopu Comenius projekta 'How BIG is your foot?' naša škola partner iz Irske raspisala je europski foto natječaj. Natječaj je otvoren do 16.09.2011., a mogu se uključiti SVI učenici i nastavnici naše škole.

Fotografije koje prikazuju pozitivne primjere zaštite okoliša ili negativan utjecaj čovjeka na okoliš možete predati prof. Mirjani Mihalec ili poslati na email adresu mira.comenius@gmail.com.

Klikom na opširnije pronaći ćete orignalni tekst natječaja.


[OPŠIRNIJE]



Umjetnost iz smeća
Mirjana Mihalec / datum: 14. 7. 2011. 17:56

Na našim Comenius radionicama ove smo školske godine proizveli mnoštvo zanimljivih uporabnih predmeta od recikliranih ili ponovno upotrebljenih materijala koje možete pogledati klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]



Comenius projekt prezentiran na svečanoj sjednici Učiteljskog vijeća
Mirjana Mihalec / datum: 13. 7. 2011. 20:32

10. lipnja 2011. godine na svečanoj sjednici Učiteljskog vijeća Mirjana Mihalec, koordinatorica našeg Comenius projekta  'How BIG is your foot?', prezentirala je aktivnosti provedene u prvoj godini projekta. Na sjednici su, uz nastavno i administrativno osoblje škole, prisustvovali i predstavnici Školskog odbora, predstavnici Općine te predstavnici Koprivničko-križevačke županije dožupan gospodin Ivan Pal, pročelnik za obrazovanje gospodin Mladen Antolić te stručna suradnica za odnose s javnošću gospođa Melita Pavlek. Oni su još jednom pohvalili rad na projektu te dali potporu svim aktivnostima koje ćemo provoditi iduće školske godine.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte prezentaciju projektnih aktivnosti te prezentaciju o partnerskim zemljama koju su izradile učenice Elena Jakopović i Ana Kamber pod mentorstvom prof. Sonje Stevanović.


[OPŠIRNIJE]



Sudionici projekta 'How big is your foot?' vratili se iz Turske!
JELENA ŠIMEK / datum: 9. 6. 2011. 10:12

Merhaba!,

pozdrav je kojim je OŠ „Prof. Blaž Mađer“ dočekana na svojoj trećoj mobilnosti u okviru ekološkog projekta 'How big is your foot?', odobrenog 2010. godine od strane Agencije za mobilnost i programe EU. Da podsjetimo, prve dvije mobilnosti ostvarene su u Irskoj i Estoniji, a ovaj put posjetili smo osnovnu školu Vildan Nurettin Demirer İlköğretim Okulu u Turskoj. U glavnom gradu Turske, u srcu Ankare, od 29. svibnja do 2. lipnja boravilo je 5 učiteljica naše škole, ravnateljica i pedagoginja: Mirjana Mihalec (ujedno i koordinatorica projekta za Hrvatsku), Dijana Bagarić, Sonja Stevanović, Jelena Babec, Marijana Ćorić, Lidija Peroš i Jelena Šimek.

Cijeli članak možete pročitati u priloženom dokumentu!

Za fotografije kliknite na http://os-bmadjera-novigrad-podravski.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=39


[OPŠIRNIJE]



Krenuli smo i na treću mobilnost... TURSKA!
ALENKA FORJAN / datum: 29. 5. 2011. 20:58

Comenius tim opet putuje. Očekujte eko vijesti i dojmove iz Turske!


[OPŠIRNIJE]



Comenius tjedan
Administrator / datum: 28. 4. 2011. 21:40

OŠ «PROF. BLAŽ MAĐER», NOVIGRAD PODRAVSKI

PROGRAM COMENIUS TJEDNA

2.5.2011. – 9.5. 2011.

Klikom na OPŠIRNIJE pogledajte program Comenius tjedna i fotografije s Comenius radionica.

 


[OPŠIRNIJE]



Novigradski "zeleni" oduševljeni Estonijom
ALENKA FORJAN / datum: 17. 4. 2011. 21:02

Ekološki projekt «How big is your foot?» Osnovne škole «Profesor Blaž Mađer» iz Novigrada Podravskog,  otvara vrata Europe učenicima i nastavnicima te škole. Naime, nakon prvog posjeta partnerskoj školi u Irskoj u prosincu 2010., ostvareno je i drugo putovanje, ovaj put u Estoniju. Učenice sedmog razreda Lara Kovač i Andrea Cirkvenec zajedno sa svojim nastavnicama Alenkom Forjan i Mirjanom Mihalec boravile su od 6. do 11. travnja ove godine u mjestašcu Viimsi nedaleko od Tallinna, glavnog grada Estonije.

Cijeli članak pročitajte u priloženom dokumentu "Zeleni" u Estoniji, a fotografije s mobilnosti u Estoniju pogledajte u foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]



Dnevnici iz Estonije
ANDREA CIRKVENEC LARA KOVAČ / datum: 10. 4. 2011. 12:42

Andrein i Larin dnevnik s mobilnosti u Estoniju možete pročitati  klikom na OPŠIRNIJE!


[OPŠIRNIJE]



Estonija!
Administrator / datum: 9. 4. 2011. 21:13

Dio našeg Comenius tima trenutno se nalazi na drugoj mobilnosti u Estoniji, u gradiću Viimsi pored Tallinna gdje marljivo rade na našem projektu s ostalim partnerima. Dnevnike  učenica i fotografije s putovanja očekujte po povratku naše ekipe.

Prezentaciju koju smo pripremili za mobilnost u Estoniju možete pogledati pod OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]



Ciklus geografskih radionica
Administrator / datum: 5. 3. 2011. 09:46

U sklopu Comenius projekta 'How BIG is your foot?' Vijeće zelenih učenika pod vodstvom profesorice geografije Sonje Stevanović izrađuje plakate i uči o geografskim značajkama Hrvatske i naših zemalja partnera - Estonije, Irske, Norveške, Portugala, Turske i Velike Britanije.


[OPŠIRNIJE]



Radionica vegetarijanske kuhinje
Mirjana Mihalec / datum: 17. 2. 2011. 22:13

Zeleni tim pod vodstvom profesorice Dijane Bagarić organizirao je radionicu vegetarijanske kuhinje za sve zainteresirane učenike i nastavnike s ciljem da ih upozna s prednostima koje vegetarijanski način prehrane ima na naš okoliš te da nauče pripremati neka jednostavna vegetarijanska jela.

U privitku se nalazi izbor fotografija s radionice i recepti.


[OPŠIRNIJE]



Kampanja 'Reduciraj i ponovo upotrijebi'
Mirjana Mihalec / datum: 31. 1. 2011. 21:44

Naš Zeleni tim učenika napravio je prezentaciju o negativnim učincima plastičnog otpada za sjednicu nastavničkog vijeća s ciljem da potaknu nastavnike da umjesto plastičnih čaša iz aparata za kavu koriste svoje keramičke šalice za kavu i na taj način smanje upotrebu plastike.

U privitku se nalazi prezentacija učenica 6.b Ane Kamber i Mateje Jezerčić.


[OPŠIRNIJE]



Dnevnici iz Irske!!
Administrator / datum: 17. 1. 2011. 21:44

Pročitajte zanimljivosti boravka u Irskoj koje su bilježile učenice Martha i Ana!


[OPŠIRNIJE]



Mobilnost u Irsku
Administrator / datum: 3. 1. 2011. 19:59

Pogledajte prezentacije koje ukratko opisuju naše aktivnosti u Irskoj.


[OPŠIRNIJE]



Zeleni tim u bijeloj Irskoj
Administrator / datum: 8. 12. 2010. 11:47
Članak o mobilnosti u Irsku možete pročitati klikom na OPŠIRNIJE.

Članak o mobilnosti u Irsku možete pročitati klikom na OPŠIRNIJE, a fotografije potražite u foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]



Irska!!
Administrator / datum: 2. 12. 2010. 20:13

Započeli smo sa planiranim mobilnostima!!  Dio našeg Comenius tima otputovao je jučer, 1.12.2010., u Irsku.

...očekujemo detalje ....


[OPŠIRNIJE]



Završen natječaj za maskotu i amblem
Administrator / datum: 22. 10. 2010. 19:44

Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte tko su pobjednici našeg natječaja za maskotu i amblem projekta 'How BIG is your foot?' te pogledajte fotografije njihovih radova koje smo izradili na Comenius radionicama.


[OPŠIRNIJE]



Natječaj za maskotu i amblem projekta
Administrator / datum: 8. 10. 2010. 19:30

Vijeće zelenih učenika i Comenius tim nastavnika raspisali su natječaj za maskotu i amblem projekta 'How BIG is your foot?' za sve učenike naše škole. Detalji natječaja nalaze se u priloženom dokumentu te na plakatu postavljenom na školskom panou.


[OPŠIRNIJE]



Sadnja Comenius stabla
ALENKA FORJAN Administrator / datum: 7. 10. 2010. 19:38

Sadnjom tzv. Comenius stabla 7. listopada 2010. godine službeno je započelo Comenius multilateralno partnerstvo naše škole sa školama iz Estonije, Irske, Norveške, Portugala, Turske i Velike Britanije. Sve škole partneri posadile su isti dan stabla karakteristična za podneblje svoje zemlje, a mi smo se odlučili za stablo lipe.

Klikom na OPŠIRNIJE pročitajte cijeli članak, a u fotogaleriji pogledajte fotografije ceremonija sadnje stabala iz svih 7 škola sudionica projekta.


[OPŠIRNIJE]



RSS


preskoči na navigaciju